Wandelingen op zondag
2023

16 juli, Koffiekumkestocht

Zondag de traditionele Koffiekumkestocht gelopen, dit is voor een aantal leden van de Bosbesjestocht de laatste wandeling voor de Vierdaagse.
Dit was ook wel aan het aantal deelnemers te zien maar liefst 37 deelnemers waren er. Via de Galgenheide, de Kamp, de Siep en het Pieterpaadje naar het bankje van Lies en Frans. Even stilstaan en genoten van het prachtige uitzicht. Hierna zijn we richting het Balkon van Groesbeek gegaan, waar de koffie/thee en bosbessentaart al klaar stond. Prachtig om daar buiten te kunnen zitten en te genieten van de heuvelachtige omgeving. Na gezellig bij gekletst te hebben zijn we met een omweg terug gewandeld naar het startpunt. Alle Vierdaagse wandelaars wensen wij nog veel succes en wandelplezier. Zet hem op en kom langs bij de Bosbesjespost voor een rustmomentje.
 


4 juni

Eindelijk mooi wandelweer afgelopen zondag, er waren al verschillende diehards die in korte broek verschenen. Allemaal flink de pas erin en heerlijk wandelen. Het was een mooie route en we konden flink struinen door smalle paadjes en regelmatig bergje op en bergje af. Hierdoor kun je prachtig van je afkijken naar de vele groene weides en bomen.

Onze koffiestop was op een prachtig stukje Groesbeek waar zo ook nog eens lekker ijs verkopen. Ook wij kregen bij Foxhill een kopje koffie of thee met een lekker klein ijsje, heel leuk en lekker. Na de stop weer doorstappen voor het laatste stuk van onze wandeling, vandaag toch weer 13 km gelopen.

De volgende zondagse wandeling is op zondag 2 juli 2023. De start is om 09.00 uur bij de parkeerplaats achter de Blokker. Heb je zin om mee te lopen, je bent van harte welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan het meelopen, alleen de koffie/thee bij de stop is voor eigen rekening.
  


21 mei

Vandaag dachten we te kunnen lopen in alleen een shirt zonder jas, helaas moest de jas hoog dicht. Gelukkig was dat maar van korte duur toen de zon beter tevoorschijn kwam. Heerlijke temperatuur om flink door te stappen. Met een klein groepje zijn we weer kriskras door Groesbeek gelopen, van het centrum naar de Dennenkamp en op naar de golfbaan. Hier is het een mooi momentje voor de koffie, heerlijk buiten op het terras. Daarna nog een klein stukje via het avonturenbos en we zijn weer terug bij het startpunt.

De volgende zondagse wandeling is op zondag 4 juni 2023. De start is om 09.00 uur bij de parkeerplaats achter de Blokker. Heb je zin om mee te lopen, je bent van harte welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan het meelopen, alleen de koffie/thee bij de stop is voor eigen rekening.
  


2 april

Onze wandeling vandaag was weer een stukje controlelopen voor de Bosbesjestocht. Het was in ieder geval een droge dag maar daar was ook alles mee gezegd. Wat was het koud door de wind, brrrrrr! Toch waren er weer 17 diehards vanmorgen om lekker uit te waaien en een km of 12 te lopen. Het was een mooie maar ook modderige route, wat natuurlijk kwam door al die regen die de afgelopen dagen is gevallen. De route ging over stukken waar we niet zo vaak komen en dan is het steeds weer verrassend hoe mooi onze omgeving is. Op ongeveer de helft van de wandeling konden we lekker opwarmen tijdens onze koffiepauze bij de tennisclub Quick en hierna weer verder met de wandeling. Een goed begin van een koude zondag.

Nu gaan we ons voorbereiden op onze Bosbesjestocht op 6 en 7 mei met mooie routes door de gemeente Berg en Dal. We hopen natuurlijk met onze tocht op prachtig weer en veel deelnemers. Ook voor de Vierdaagselopers is het een goede training en we zien jullie daarom graag allemaal op 6 en/of 7 mei.

De volgende zondagse wandeling is op zondag 21 mei 2023. De start is om 09.00 uur bij de parkeerplaats achter de Blokker. Heb je zin om mee te lopen, je bent van harte welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan het meelopen, alleen de koffie/thee bij de stop is voor eigen rekening.
  


5 maart

Vandaag hebben wij een gedeelte van de 30 km gelopen als controle voor onze Bosbesjestocht op 6 en 7 mei.
Het was een mooi stuk van de route op deze zondag.
Ons kopje koffie met iets lekkers was heerlijk in de buitenlucht bij Dekkerswald, goed geregeld door Hennie, Wim, Harrie en Hannie.
Helaas hebben we het na de koffie niet droog kunnen houden en moest de meegenomen paraplu gebruikt worden.
De weergoden waren ons na een klein half uur gelukkig weer goed gezind en kon het laatste stukje gelopen worden zonder regendruppels.

De volgende wandeling is zondag 2 april en dan lopen we ook een gedeeltelijke route van de Bosbesjestocht.
De start is gewoon om 09.00 uur bij de parkeerplaats achter de Blokker, we gaan dan carpoolen naar Dekkerswald.
Heb je zin om mee te lopen, je bent van harte welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan het meelopen, alleen de koffie/thee bij de stop is voor eigen rekening.
  


5 februari

Het was een koude en regenachtige zondag toen we aan de wandel gingen. Het groepje van echte volhouders was weer present, heel fijn. Gelukkig heeft het niet de hele tijd geregend en zijn we door de wind ook wel weer snel droog gewaaid. Met een straf windje in de rug maar ook vaak van alle kanten, zijn we door de Dennenkamp en veldweggetjes naar de Golfbaan gelopen. Daar lekker warm binnen gezeten aan de koffie of thee. De 5 km lopers waren ons deze keer niet vooraf maar kwamen gelijktijdig met ons aan, wat een goede timing van allebei de groepjes.
Na de rustpauze zijn we niet langs de golfbaan gelopen maar over de golfbaan, dat was weer eens wat anders. De bossen weer door en terug naar het startpunt. Een mooie wandeling van 12 km.

De volgende wandeling is zondag 5 maart we lopen dan een gedeeltelijke route van de Bosbesjestocht en de start is gewoon om 09.00 uur bij de parkeerplaats achter de Blokker. De stop wordt door vrijwilligers van de Bosbesjes verzorgd.


  


8 januari

Met goede voornemens zijn wij 2023 begonnen en natuurlijk voor de niet meegelopen wandelaars nog allemaal de beste wensen en veel wandelplezier in 2023. Wij zijn onze goede voornemens vanmorgen gestart met een heerlijke wandeling. Kriskras door de bossen rondom Groesbeek, via het Avonturenbos, achter Werkenrode en dan richting de Golfbaan. De lopers van de 5km zaten ons al op te wachten en kunnen we gezellig met zín allen aan de koffie. We hebben de route verdergelopen via het Pieterpad, nog even een stop gemaakt bij het bankje van Frans en Lies. Je kunt daar echt genieten van het uitzicht. En zo verder door de Dennenkamp, langs het Grotje bij MariŽndaal en zijn we weer bij het startpunt aangekomen. Een mooie wandeling van ongeveer 13,5 km.

De volgende wandeling is zondag 5 februari voor de 12 km is de start om 09.00 uur bij de parkeerplaats achter de Blokker en voor de 5 km is de start bij de ingang van het restaurant van de Golfbaan om 09.30 uur. Heb je zin om mee te lopen, je bent van harte welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan het meelopen, alleen de koffie/thee bij de stop is voor eigen rekening.

  
terug