ORGANISATIE


Bestuurssamenstelling:

Voorzittter
Secretaris
Penningmeester
Bestuurslid
Bestuurslid
Hennie Cillessen
Frank Huberts
Sjaak Pouwels
Wim Nillesen
René de Bruin
Generaal Gavinstraat 136
Tooropweg 77
Klompenmaker 14
Binnenveld 9
Wilgstraat 27
Groesbeek
Groesbeek
Groesbeek
Groesbeek
Groesbeek
voorzitter@bosbesjes.nl
secretaris@bosbesjes.nl
penningmeester@bosbesjes.nl


Tel: 024-3975796
Tel: 024-3976195
Tel: 024-3970700



Postadres              Generaal Gavinstraat 136, 6562 MN, Groesbeek
Contributie             €30,- per jaar (vanaf 1-1-2022). Lidmaatschap opzeggen vóór 1 oktober!!
Bankrekening       NL74 RABO 0117430803 o.v.v. W.S.V. de Bosbesjes
Website                 www.bosbesjes.nl
FaceBook              www.facebook.com/wsvdebosbesjes                                           Webmaster:       Thijs Hubbers

Organisatie
De organisatie bestaat uit minimaal een vijfkoppig bestuur en ongeveer negentig leden. Buiten de diverse wandeltochten in het land, waaraan door de meeste leden wordt deelgenomen, worden er ook nog clubavonden en clubdagen georganiseerd door het bestuur en de leden.
Op 8 juli 2006 bestonden de Bosbesjes 50 jaar. Een periode van ups en downs daargelaten is de vereniging alleen maar in populariteit gegroeid, vooral dankzij de Internationale Bosbesjestocht. In 2016 vierde we ons 60 jarig jubileum en het jaar daarna was de 25e Bosbesjestocht. Als vereniging kunnen we dan ook trots zijn op onze vrijwilligers (leden) die dit allemaal mogelijk maken. Tot slot wensen we alle leden veel succes en gezondheid in de toekomst!

Lid worden van de Bosbesjes
Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap van Wandelsportvereniging de Bosbesjes.

Privacy beleid
Klik hier voor ons Privacy Beleid.

Bosbesjeslied
Klik hier voor ons Bosbesjeslied.

Oprichting van de Internationale Bosbesjestocht
W.S.V. De Bosbesjes organiseerde 24 jaar lang de Zevenheuvelentocht vanuit Groesbeek. 13 jaar geleden nam W.S.V. De Zevenheuvelen van de Groesbeekse tehuizen die tocht echter over. Maar toen er begin jaren negentig een nieuw bestuur aantrad, begon het toch weer te kriebelen binnen de toen 80 leden tellende wandelclub. En zo kwam het dat in 1992 voor het eerst de Internationale Bosbesjestocht op de wandelagenda stond.

Vrijwilligers - Het hart van de vereniging
Vijftig vrijwilligers zorgen voor en tijdens de 2 wandeldagen ervoor dat alles zo soepel mogelijk verloopt. Vooral aan de bepijling van de routes wordt veel aandacht besteed. Verdwalen is daarom bijna onmogelijk.


Even uitrusten tijdens het uitzetten van de tocht

Op donderdag voor het wandelweekend wordt een deel van het 40-kilometer traject uitgezet. De 40 km is tevens de langste afstand. Vrijdags fietsen zes vrijwilligers ongeveer 12 uur lang door het Reichswald en directe omgeving om de overige bewijzeringsbordjes op te hangen.


Het ophangen van de bewijzeringsbordjes

Zowel op zaterdag als op zondag worden, voor de eerste wandelaar start, nog eens alle routes nagefietst ter controle.


Controle van de route


Soms moet nog iets worden gewijzigd

Na afloop van de tocht worden alle bordjes weer weggehaald, en eventuele rommel die er ligt, direct opgeruimd zodat het bos weer schoon achterblijft. Ook de andere vrijwilligers op het startbureau, de rust en de controleplaatsen zorgen ervoor dat door hun inzet alles goed en ordelijk verloopt. Door deze samenwerking met elkaar en voor elkaar blijf je als vereniging succesvol.

Het deelnemersveld
De eerste Internationale Bosbesjestocht vond plaats in 1992. Men had gekozen om de routes door het Duitse Reichswald te laten lopen om zo de andere wandelverenigingen zoals W.S.V. De Zevenheuvelen en W.S.V. De Milsbeek niet in het vaarwater te zitten. Dit bleek achteraf een gouden greep want de Bosbesjestocht is de laatste jaren in populariteit gegroeid. Dit komt voornamelijk door de organisatie, die voor veel publiciteit zorgt, en door de schitterende omgeving van Groesbeek.


Een controlepost

De eerste keer dat de Internationale Bosbesjestocht plaatsvond liepen er 2095 deelnemers mee. Dit aantal groeide in de loop der jaren met in 1994 zelfs 2575 deelnemers die vol lof waren over de mooie routes en de organisatie hiervan. In 1998 werd de grens van 3000 deelnemers gepasseerd, terwijl het jaar daarop het aantal uitliep naar ongeveer 3300 wandelaars. Dit kwam vooral door het prachtige voorjaarsweer. Er is zelfs een jaar geweest dat de tocht in de sneeuw plaatsvond, waarbij er toch 2700 deelnemers aanwezig waren. In het jaar 2000 was het ondanks de slechte weersvooruitzichten toch nog goed verlopen voor W.S.V. de Bosbesjes. Ondanks het probleem dat sommige stukken van de routes onbegaanbaar waren geworden door de modder, waardoor men in allerijl de boel moest omgooien, waren er toch nog een 3152 deelnemers aanwezig.

Conclusie:  Wat voor weer het ook is, de echte wandelaars komen toch wel.


De wandelaars