Oliebollentocht 2014


Op zondag 14 december vertrokken we met ongeveer 35 bosbessen vanaf het marktterrein naar de Groesbeekse bossen richting landgoed De Wolfsberg. Hier ging de groep door en over smalle paden en weggetjes, die hier en daar nogal modderig aanvoelden door het herfstweer van de afgelopen week, richting de oude Krombeukenlaan. Vandaar ging het zigzag langs vele omgezaagde bomen, die door de boswachters in deze periode het loodje hebben gelegd, richting de rustplaats. Deze was gepland in het Avonturenbos nabij de Stekkennberg, een mooie en speelse plek voor de Groesbeekse jeugd, maar ook voor de actievelingen onder ons die de spieren weer los willen maken. Een “aechte Gruusbekse hangplek” is het daar bij de koekeleklef.

De rust deed ons goed want er stonden wederom verschillende soorten oliebollen, koffie en gluhwein klaar, dit alles om de inwendige mens te versterken. Dit was weer prima verzorgd door Ans, Ria en Marijke. Deze keer waren de bollen nog warm, want ze hebben deze in de vroege zondagmorgen vers gebakken, en daarna richting Stekkenberg gebracht. Zelfs de kruiwagen kwam er aan te pas om ze te vervoeren, niet omdat de oliebollen nou zo zwaar waren, maar wel om ze zonder brokstukken op de rustplaats te krijgen. Hoe slim kun je soms zijn!

Na de goed verzorgde rust gingen we weer op pad met de gidsen Ben en Henk. We zagen onderweg verschillende trimmers, mountainbikers en wandelaars voorbij komen, dit kwam ook door het mooie zonnige weer...maar goed dat de oliebollen al op waren, anders was het nog veel drukker geworden in het bos. De route voerde ons verder richting Cantecleer, en de Muntberg weer naar de betonnen snelweg langs het oude spoor. Vandaar ging het terug richting marktterrein waar we afscheid namen na deze mooie wandeling.

Wij als bestuur wensen iedereen fijne feestdagen toe en vooral een goed en sportief 2015!

Bestuur WSV De Bosbesjes

terug