Informatie Koffiekumkestocht 2010


20ste KOFFIEKUMKESMARS


Op 18 juli 2010 is het zo ver, dan zal voor de twintigste keer het retourtje Berg en Dal gelopen worden. Op de laatste zondag voor de Nijmeegse 4-daagse zijn er geen georganiseerde tochten, zodat er meestal tussen de dertig en veertig leden van onze vereniging deze gelegenheid aangrijpen om nog even samen te zijn.

Nu weet ik dat de route niet de schoonheidsprijs verdient, en de vraag was dan ook om de route aan te passen.

In het clubblad van 2004 heb ik reeds een stukje geschreven over het ontstaan van de Koffiekumkesmars en de achterliggende gedachte. Toen ik in 1991 voor het eerst de Nijmeegse 4-daagse liep en de laatste maanden elke zondag getraind had vond ik het maar een raar iets dat er die laatste zondag geen wandeltocht was. Rond tien uur zei ik tegen mijn vrouw Dieny dat ik nog een eindje ging wandelen, het werd een rondje Berg en Dal. Het jaar erop herhaalde zich het geheel, echter meer bewust en de traditie had een start. In het derde jaar werden Dieny en mijn dochter Debby ook aangestoken door het wandelvirus. Samen met mijn zus Marijke en haar man Theo (van de Logt), vormden wij het wandelclubje De Koffiekumkes. Toen wij in 1994 weer richting Berg en Dal liepen opperde Dieny om er een naam aan te geven, gelijk werd er voor Koffiekumkesmars gekozen.

In 1996 overleed Dieny aan kanker en leek mijn wereld in te storten, de zin in het wandelen was mij ontnomen. Bij het naderen van de 4 daagse kwamen de mooie wandelherinneringen weer naar boven en met ons viertjes hebben we de Koffiekumkesmars gelopen. Deze bijzondere dag was Dieny heel dicht bij.

Nu jaren later is ons wandelclubje opgenomen in de familie die Bosbesjes heet. Echter die ene dag, zondags voor de 4-daagse zal altijd van ons clubje blijven. Waarbij jullie allemaal van harte welkom zijn, om met ons te delen in het Koffiekumkes gevoel. Voor ons ligt het gevoel in de route, en die is voor deze voor ons bijzondere dag al jaren geleden bepaald.

Een vriendelijke wandelgroet namens De Koffiekumkes.

Theo Kersten, Marijke en Theo van de Logt.

De gelegenheids badge.
Theo met een Koffiekum gevuld met fruit (kersenbonbons).


terug