Controletochten W.S.V. De Bosbesjes 6 en 20 maart 2016


Bosbesjes controletochten 2016 succesvol


Zoals inmiddels gebruikelijk, is ook dit jaar weer door Bosbesjesleden de eigen tocht gelopen, mede ter controle van de parcoursen en de route beschrijvingen. Omdat de vele vrijwilligers in het weekend van 30 april en 1 mei, wanneer de ‘echte tocht’ plaatsvindt, niet zelf kunnen deelnemen, biedt De Bosbesjes haar leden de mogelijkheid de tocht te wandelen. Bovendien is het nuttig dat de vrijwilligers de parcoursen ook kennen, met name voor diegenen die de route bepijling aanbrengen. Overigens zijn niet alle afstanden compleet afgelegd, maar gedeelten. Op 6 maart verzamelden 15 personen zich bij de kerk op de Horst, om daarna gezamenlijk naar het startpunt te rijden, te weten de parkeerplaats nabij de Geldenberg. Van daaruit is de route van 30, 35 en 40 km opgepakt. Onder mooie weersomstandigheden ging het richting Sieben Quellen, een mooi bronnengebied met meertjes bij Nutterden. Hier werd na 6 km, een korte pauze gehouden.

 

Daarna richting Schottheide, alwaar na het wegvallen van ’t Achterhues, een nieuwe rustplaaats is gevonden voor de lopers op de 25, 30, 35 en 40 km. Met de Burgerschutzverrein Schottheide zijn in april vorig jaar contacten gelegd en zij zijn bereid in het Dorpshuis/Verengingsgebouw een rust te verzorgen tijdens de Bosbesjestocht. Het bestuur en de tochtcommissie is daar bijzonder content over. Op 6 maart zijn we in ieder geval al goed ontvangen met heerlijke koffie en appeltaart! Deze nieuwe rustplaats noopten ons het parcours daar na toe aan te passen. Dat is prima gelukt. Na de rust hebben we de route van de 25 km gevolgd tot aan de Schwartzerweg. Van daar uit via een stukje 20 km route, terug naar de auto. De gezellige groep kon na 17,5 km terugkijken op een leuke wandeling. Volgend jaar hopen we op nog meer deelnemers!

Op 20 maart gingen zelfs 25 leden vanaf De Sleutel op pad om de 10 en 15 km route te wandelen. Het eerste stuk is best pittig, met klimmetjes en afdalingen bij de bosrand aan de zijde van de Diepen. De route was extra zwaar omdat ook in het Reichswald rooiwerkzaamheden plaatsvinden. Hopelijk is eind april dit achter de rug en zijn de paden weer glad getrokken. Na 5 km verzorgde Wim Krebbers voor een koffierust bij de Genneperweg/Hondsiepsebaan. Er is daarbij op lekkere cake getrakteerd, welke door Hannie Gasseling is gebakken. Na de rustpauze splitste de groep zich in tieners (liepen de 10 km) en de 15 km-lopers. Via de Ketelstraat ging het naar het natuurreservaat De Bruuk. De paden zijn gelukkig ook hier goed beloopbaar. Op beide dagen bleek maar weer eens dat De Bosbesjestocht een zeer afwissellende wandeling is met mooie paden in het bos en een natuurreservaat, verharde wegen door mooie landbouwgebieden, klimmentjes en afdalingen, geweldige vergezichten en niet onbelangrijk, goed verzorgde rustposten. Dank aan iedereen die mee gelopen heeft en meegeholpen heeft aan het welslagen van de controletochten.

Paul van den Boogaard

 

 

 

  
 
 
Foto's door Paul vd Boogaard en Ken Yasuda

terug