Clubdag 2023, zondag 10 septemberOp zondag 10 september hadden we onze jaarlijkse clubdag. Met meer dan 40 leden vertrokken we 's morgens vroeg met de bus richting Rotterdam.
Om 10:00 uur kwamen we aan in de Rotterdams haven, en wel helemaal op het uiterste puntje: de Tweede Maasvlakte. Dit havengebied is in de Noordzee aangelegd. Met een rondvaartboot kregen we een rondleiding door de havens, vernoemd naar de prinsessen Amalia, Alexia, Ariane en Margriet. Als eerste kwamen we langs een groot bedrijf dat zich bezig houdt met de bouw van windmolens voor een windmolenpark op de Noordzee. Vervolgens maakten we een rondje om het grootste werkschip ter werend, de Pioneering Spirit. Heel indrukwekkend!Als laatste kwamen we langs de containerterminals, waar automatische kranen en robotwagentjes bijna non-stop schepen laden en lossen. Ongelooflijk dat al die spullen op de juiste plek terecht komen. Weer terug aan de kade brachten we een bezoek aan het museum Futureland waar we nog meer informatie kregen over de haven en ook zelf wat mochten spelen met een havenkraan. Aldaar kregen we een lekkere lunch en konden we weer verder met de bus richting de stad.
Op weg naar onze volgende stop kwamen we langs de Floating Farm. Dit is de eerste drijvende boerderij ter wereld en produceert op een circulaire en duurzame manier voedsel voor de regio. Toen kwamen we uit bij het Dakpark, waar vele buurtbewoners naar rust en verkoeling zochten. Een groene oase in de stad!

Rood-Zwarte clubgenoten
Niet ver lopen daar vandaan ligt Delfshaven, één van de weinige oude stukjes stad die het bombardement in 1940 doorstaan hebben. De bierbrouwerij was een mooie plek om even te genieten van lokale biertjes. Nog een stukje verder wandelen kwamen we aan bij de Euromast, waar we waaghalzen vanaf 100 meter zagen abseilen. Hier stond de bus al klaar om ons terug te brengen naar Groesbeek, maar niet voordat we nog een heerlijk BBQ-diner kregen bij “De 3 Zussen” in Meteren.

Het werd al weer donker toen we terugkwamen in Groesbeek.Het was een hele leuke, gezellige en leerzame dag. Mooi om met zo'n grote groep weer een clubdag met een bus te maken!Pioneering Spirit Dakpark

Bierbrouwerij

Groepsfoto

terug