27e INTERNATIONALE BOSBESJESTOCHT

  04  EN  05 MEI  2019

 DOOR HET DUITSE REICHSWALD


Op zaterdag 4 en zondag 5 mei organiseert wandelsportvereniging “De Bosbesjes” haar 27e Bosbesjestocht.

We zullen weer grotendeels door het Duitse Reichswald wandelen, een bos met totale oppervlakte van circa 5100 Ha. Dit gebied is hiermee het grootste samenhangende natuurgebied in de regio Nederrijn. Het bestaat bijna geheel uit bos en er leven diverse soorten zoogdieren, zoals herten en wilde zwijnen. De sporen hiervan zijn zelf aan te treffen, zoals omgewoelde grond, modderbaden en uitwerpselen. Maar met een beetje geluk zijn de dieren in levende lijven te aanschouwen.
In de zoom van het Reichswald vinden we nog verschillende prehistorische grafheuvels. De meeste van deze heuvels dateren uit de bronstijd zo’n 3500 jaar geleden.
Ook dit jaar lopen de routes gedeeltelijk door het natuurreservaat de Bruuk, waar nog veel bijzondere plantensoorten groeien die elders in Nederland zijn verdwenen.

Voor de inwendige mens zijn er diverse rustposten in het bos, waar u kunt genieten van een lekker bakje koffie, soep of een broodje worst. Bij een aantal rustposten zijn toiletten aanwezig.
 
De Bosbesjestocht is een prima training voor wandelaars die aan de Nijmeegse 4-daagse meedoen, alsmede voor de recreatieve sporter die eens een dagje uit wil. Natuurlijk zijn ook de beoefenaars van het Nordic Walking van harte welkom.
De routes bestaan uit de afstanden 5-10-15-20-25-30-35 en 40 km.
Na de wandeling kan men in het startbureau onder het genot van een hapje en drankje nog nagenieten van deze wandeling en met andere wandelaars de opgedane ervaring delen.
Leden van de KWBN krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart  €1,00 korting. Voorinschrijving is niet mogelijk. Op het startbureau kunt u ook met pin betalen.

Er is een prima parkeermogelijkheid nabij het startbureau. Volg hiervoor de borden. Parkeren kost 2,- per auto. Langs de weg parkeren is niet toegestaan i.v.m. de veiligheid.


Al met al reden genoeg om 4 en/of 5 mei naar verenigingsgebouw “De Sleutel” in Groesbeek te komen om mee te doen aan 
de 27e  INTERNATIONALE BOSBESJESTOCHT.

Het telefoonnummer van het startbureau is 024-3974181 en alleen op de wandeldagen bereikbaar.
Voor meer inlichtingen kan men mailen naar info@bosbesjes.nl of bellen naar 024-3972911 (bereikbaar tussen 19:00 en 21:00 uur).