Wandelsportvereniging "DE BOSBESJES" GROESBEEK
NIEUWS

Clubdag 2023
Afgelopen zondag 10 september was weer onze jaarlijkse clubdag. Deze keer gingen we met de bus naar Rotterdam. Klik hier voor het verslag:

Clubdag 2023


Nijmeegse 4 Daagse 2023
Het zit er weer op, de Vierdaagse 2023. Voor alle lopers en voor de Bosbesjeslopers natuurlijk extra, super gedaan en gefeliciteerd met het volbrengen van deze prestatie. Jullie zijn allemaal toppers! Het was een mooie fantastische week, mooi weer, sportieve lopers en een gezellige post met kanjers van vrijwilligers. Er is veel gebruik gemaakt van de post, door leden en niet leden. Even een momentje van rust met een drankje of een soepje en even bijkletsen.

 

Zaterdag was de officiële afsluiting met de Vierdaagse wandelaars van de Bosbesjes. Er zijn 3 wandelaars extra in het zonnetje gezet, Veronique Jochoms en Petra Thielen hebben voor de Vierdaagse voor de 10de keer uitgelopen en Theo Jacobs zelfs al voor de 40ste keer.
Tijdens de Bosbesjestocht op 6 en 7 mei 2023 hebben de wandelaars een bedrag bij elkaar gesponsord van € 978,35 voor het Radboud Oncologiefonds voor de actie: Wandel kanker de wereld uit met de Bosbesjestocht.
WSV de Bosbesjes heeft nog een extra donatie van € 1.000,00 overhandigd aan het Radboud Oncologiefonds voor deze actie. Fijn dat wij als wandelvereniging de Bosbesjes het fonds met deze beide bedragen hebben kunnen ondersteunen. Nu is het tijd voor vakantie, veel plezier en tot volgend jaar op de post bij de Bosbesjes.
Rustpostverzorging WSV De Bosbesjes tijdens Vierdaagse 2023
Wandelsportvereniging De Bosbesjes staat tijdens de Nijmeegse Vierdaagse alle dagen langs het parcours om de Bosbesjesleden en andere Groesbeekse wandelaars te ondersteunen. Dat dit zeer gewaardeerd wordt blijkt jaarlijks uit de vele positieve reacties van de deelnemers.

Van verre is de blauwe bosbesjesvlag al te zien die bij de rustpost hangt, een echt Groesbeeks herkenningspunt. Een aantal vrijwilligers van onze vereniging zorgt ervoor dat de lopers hier niets te kort komen en men na de rust voldaan en trots weer verder kan naar de eindstreep.

De 1e dag staat de rustpost voorbij het dorp Bemmel aan de Zandsestraat 14 aan de rechterzijde.
Op de 2e dag na Beuningen op de van Heemstraweg, aan de rechterkant.
Op de dag van Groesbeek staat de rustpost op de Zevenheuvelenweg, voorbij het Canadese Oorlogskerkhof aan de linkerkant.
Op de laatste dag van de vierdaagse staat de rustpost aan de Rijksweg van Malden, nabij huisnummer 53 en Sportweg, aan de rechterkant voor de hockeyvelden.

Het bestuur, vrijwilligers, leden en donateurs van WSV De Bosbesjes wensen alle Vierdaagse lopers heel veel succes en wandelplezier!Vind je het leuk om te wandelen en heb je interesse om lid te worden van de Bosbesjes dan kun je onderstaand aanmeldingsformulier en machtigingsformulier invullen en mailen naar info@bosbesjes.nl.
Aanmeldformulier
Machtigingsformulier

Bosbesjestocht 6 en 7 mei 2023
Dit stukje ben ik aan het schrijven als de regen met bakken uit de lucht valt. Maar wij hebben prachtig wandelweer gehad afgelopen weekend, wat een geluk. De weergoden zijn ons goed gezind geweest. Alle vrijwilligers van de Bosbesjes hebben hard gewerkt tijdens onze jaarlijkse tocht. Iedereen had er zin, de vrijwilligers maar ook de wandelaars. Zaterdagmorgen om 06.15 uur was het al druk op het startbureau met wandelaars maar ze moesten toch nog even wachten. Tijdens het wachten konden de wandelaars genieten van een kopje koffie dat keurig werd verzorgd door de medewerkers van de Sleutel. Om 07.00 uur starten maar!
Voor velen was het een goede training voor de Vierdaagse maar echt niet voor allemaal. Iedereen loopt zijn eigen pad, gewoon voor de gezelligheid, als prestatie of als training. Je ziet ook dat steeds meer jongeren en kinderen het wandelen weer omarmen, heel leuk om te zien. De jeugd was echt in groten getale aanwezig op zowel de zondag als de zaterdag. De 2 posten zorgden voor de broodnodige rust voor de wandelaars en bij de post op de Speelwei was het extra gezellig door de muzikanten.
De actie met de Radboud “Wandel kanker de wereld uit met de Bosbesjestocht” heeft tot nu toe € 978,35 opgebracht, een mooi bedrag. Dit wordt nog aangevuld met een donatie vanuit de Bosbesjestocht, daarover later meer.

We kunnen terugkijken op een super weekend met enthousiaste wandelaars en een tevreden organisatie met 2369 wandelaars. Op naar volgend jaar de 30ste Bosbesjestocht en dan zien we jullie graag weer allemaal.
  Zondagse wandelingen
Het wandelen gaat in 2023 gewoon door! We wandelen nu met 2 groepen, een groep loopt ongeveer 12 km en de andere groep loopt ongeveer 5 km. De pauze is dan met allebei de groepen samen. De start is om 09.00 uur op de parkeerplaats achter De Blokker in Groesbeek voor de tocht van ongeveer 12 km, voor de 5 km wordt het vertrekpunt om de 2 maanden bekendgemaakt en het vertrek is dan om 09.30 uur.
Onderweg is er de mogelijkheid om iets te drinken, de kosten hiervoor zijn voor eigen rekening. Rond 12.00 uur zijn we dan weer terug op het vertrekpunt. Heb je zin om mee te wandelen, bent van harte welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan het meelopen, alleen de koffie/thee bij de stop is voor eigen rekening.

Onderstaand de data van het wandelen in 2023:

· 8 januari 2023, voor de 5 km is het vertrekpunt bij de Golfbaan in Groesbeek
· 5 februari 2023, voor de 5 km is het vertrekpunt bij de Golfbaan in Groesbeek
· 5 maart 2023
· 2 april 2023
· 21 mei 2023
· 4 juni 2023
· 2 juli 2023

Gezellig als iedereen er bij de activiteiten weer is, we rekenen op jullie komst!

Jaarlijkse clubdag weer heel gezellig!
De Bosbesjes hebben hun jaarlijkse clubdag weer gehad.
Klik hier voor het verslag en foto's: verslag clubdag

Kijk op de volgende pagina's voor een fotoverslag van de afgelopen wandelingen:
Fotoverslag wandelingen 2023
Fotoverslag wandelingen 2022

Kijk op deze pagina voor ons Bosbesjeslied:
Bosbesjeslied

--------------------------------------------------------------------------------------

Klik om door te gaan naar www.wandelmagazine.nu

Klik hier voor de meest actuele wijzigingen in het LWP

WSV de Bosbesjes op FaceBook!