Wandelsportvereniging "DE BOSBESJES" GROESBEEK
NIEUWS

Kom in actie tijdens de Bosbesjestocht voor Stichting VlinderkindWat is EB?
Epidermolysis Bullosa (EB) is een zeldzame en ongeneeslijke huidaandoening die blaren op de huid doet ontstaan. Kinderen met deze aandoening worden ook wel vlinderkinderen genoemd, aangezien hun huid zo kwetsbaar is als de vleugels van een vlinder. EB heeft een enorme impact op het dagelijks leven van de kinderen en hun verzorgenden. De verzorging van wonden is zowel pijnlijk als tijdrovend. Hierdoor kunnen zij niet hetzelfde doen als andere kinderen van hun leeftijd.

Wat doet Stichting Vlinderkind?
Helaas is er nog geen genezing voor EB. Onderzoek en goede verzorging kost veel geld. Stichting Vlinderkind ondersteunt daarom het onderzoek naar genezing van deze huidaandoening. We streven naar een verbeterde kwaliteit van leven voor kinderen met EB.

De Bosbesjes ondersteunen tijdens de Bosbesjestocht van 4 en 5 mei 2024 Stichting Vlinderkind. Helpt u mee? Wandel jij de Bosbesjestocht voor meer onderzoek?
Zie voor meer info de link: Strijd met Stichting Vlinderkind tegen Epidermolysis Bullosa (EB)Voorinschrijving is mogelijk via onderstaande links:
Tweedaagse:
https://www.wandel.nl/evenementen/tweedaagse-bosbesjeswandeltocht-groesbeek/

Zaterdag:
https://www.wandel.nl/evenementen/30e-bosbesjestocht-groesbeek-zaterdag-groesbeek/

Zondag:
https://www.wandel.nl/evenementen/30e-bosbesjestocht-groesbeek-zondag-groesbeek/Bosbesjestocht 4 en 5 mei
Duurzaamheid
WSV de Bosbesjes streeft ernaar om de jaarlijkse Bosbesjestocht zo duurzaam mogelijk te organiseren. Voor alle verengingen is het een grote puzzel om hierop volop in te zetten, dus ook voor ons. Wij doen ons best en hopen dat de wandelaars mee zullen helpen om alles in goede banen te leiden.

Wandelen is een laagdrempelige activiteit om te bewegen met een geringe impact op het milieu, en voor de wandelaar is het wandelen een goede bijdrage aan zijn/haar gezondheid en welzijn. Het wandelen in groepsverband en/of het organiseren van een wandeltocht over 2 dagen met ongeveer 2500 deelnemers heeft meer impact op het milieu. Denk aan het afval, het reizen naar de startlocatie en mogelijke verstoring van de natuur.

Afval
Bij een wandeltocht is veel afval. De Bosbesjes verzamelen het afval zodat dit niet in de natuur achterblijft. Hiervoor hebben wij natuurlijk ook de hulp van de wandelaars nodig, bij de posten staan hiervoor diverse afvalbakken waarop aangegeven staat wat erin moet. In de afgelopen jaren is hieraan al goed gehoor aangegeven door de wandelaars. Heel fijn. We zetten nu nog meer in op gescheiden afval en hopen wij dat jullie ons ook hierbij helpen.

Bekers
Omdat wij nog een grote voorraad koffie/theebekers hebben zullen wij deze tijdens onze tocht gebruiken, weggooien is niet milieuvriendelijker. Voor de soep zijn wij op zoek gegaan naar een milieuvriendelijker alternatief. We zullen proberen in te zetten op herbruikbare bekers/soepkommen.

Papier
Ook is er veel verspilling van papier in verband met de routebeschrijvingen, vaak blijven er veel geprinte routebeschrijvingen over. Het is verspilling van papier en ook een belasting voor het milieu. Wij gaan overleggen of er andere mogelijkheden zijn en hoe we dit op kunnen pakken.

Vervoer
Onze wandelaars komen uit de regio maar ook zeker uit andere delen van Nederland en daarbuiten. Iedereen moet reizen om bij de startlocatie te komen en meestal is dit met de auto. De wandelbond KWBN heeft als proef de carpooltool Slinger geďntroduceerd. Via de carpooltool Slinger wordt vraag en aanbod rondom het vervoer naar wandelevenementen samengebracht. Jij kunt nu jouw lege autostoel aanbieden of een vrije autostoel bij jou in de buurt vinden. De Bosbesbesjes doet mee met deze proef en via deze link vind je verdere informatie: https://www.wandel.nl/wandelagenda/carpoolen-naar-kwbn-wandelevenementen/#slinger

Natuur
Wij en onze wandelaars hebben respect voor de natuur en houden zich aan de voorgeschreven route. Wij markeren de route met herbruikbare bordjes en elastieken. Nergens wordt door ons gespijkerd of geniet en nergens gebruiken wij verf om de route te markeren.

Heb jij goede ideeën hoe WSV de Bosbesjes kan bijdragen aan duurzaamheid?
We horen het graag. Je kunt mailen naar: info@debosbesjes.nl of laat het ons weten tijdens de Bosbesjestocht op 4 en 5 mei 2024.Bosbesjestocht Online inschrijven
Online inschrijven is gestart 01-02-2024 voor de Bosbesjestocht op 4 en 5 mei 2024, de link staat onderaan de tekst.
Wij hebben nu ook de optie om in te schrijven voor een tweedaagse wandeling, je kunt dan kiezen voor de 50, 60, 70 of 80 km. Je kunt in deze 2 dagen zelf een combinatie maken van het totaal aantal te lopen km.

De vrijwilligers van de Bosbesjes zijn alweer druk bezig met de voorbereidingen om er voor alle wandelaars weer een sportief en fantastisch wandelweekend van te maken op 4 en 5 mei. Maar voor de Bosbesjestocht komt er steeds meer bij kijken ook ivm duurzaamheid en regelgeving vanuit de gemeente. Wij gaan ons best doen om dit goed te verwerken in de organisatie maar dit kunnen wij zeker niet alleen en hiervoor hebben wij dan ook jullie hulp nodig als wandelaars. Wij gaan ervanuit dat iedereen hieraan mee wil werken.

We zullen in ieder geval gaan inzetten op zoveel mogelijk herbruikbare koffie-, soepbekers en andere wegwerpartikelen. We zullen ons best doen om jullie op de hoogte te houden hoe we dit verder in kunnen gaan vullen.

Ook dit jaar is er voor de wandelaars die met de auto komen parkeergelegenheid geregeld door derden en de kosten hiervoor zijn € 3,00 per dag. Misschien een optie om met andere wandelaars te carpoolen, dit is goedkoper en duurzamer.

Dus schrijf je in en dan zien we jullie graag op 4 en 5 mei 2024 bij de startlocatie de Sleutel, Bredeweg 71, 6562 DC Groesbeek.

Tweedaagse:
https://www.wandel.nl/evenementen/tweedaagse-bosbesjeswandeltocht-groesbeek/

Zaterdag:
https://www.wandel.nl/evenementen/30e-bosbesjestocht-groesbeek-zaterdag-groesbeek/

Zondag:
https://www.wandel.nl/evenementen/30e-bosbesjestocht-groesbeek-zondag-groesbeek/Klik hier voor de meest actuele wijzigingen in het LWP

WSV de Bosbesjes op FaceBook!