Bankje voor Frans en Lies Kapteijns

GROESBEEK – Op een zandpad langs de Wylerbaan is zondag een bank onthuld ter nagedachtenis aan Frans en Lies Kapteijns . Frans was erelid van wandelsportvereniging de Bosbesjes. Lies overleed twee jaar geleden op 30 maart aan corona en Frans enkele dagen later, op 4 april, eveneens aan corona.
De leden van de Groesbeekse wandelsportvereniging hebben geen afscheid kunnen nemen van het paar in verband met de coronamaatregelen . Daarom heeft het bestuur in overleg met de leden besloten iets tastbaar in de vorm van een bank als herinnering aan Frans en Lies Kapteijns te plaatsen. Bij de onthulling van de bank waren zo’n vijftig mensen aanwezig, onder wie de hele familie Kapteijns, vrienden, kennissen en veel leden van de wandelsportvereniging. De twee dochters van Frans en Lies, Marie-José en Annelies, onthulden de bank. Vervolgens ging de hele familie op de bank zitten. Dochter Marie-José: ,,Een bankje voor ons pap en mam, wat een prachtig gebaar. Wat zouden ze zich vereerd gevoeld hebben. Ze hebben altijd veel plezier gehad bij de wandelsportvereniging. Namens de hele familie heel erg bedankt voor dit fantastisch bankje, wij hopen dat velen genieten op het bankje van pap en mam en genieten van het prachtige landschap.”

Bosbesjestocht
Namens De Bosbesjes sprak Hennie Cillessen de aanwezigen toe. Frans was een van de grondleggers van de befaamde Bosbesjestocht, die voor het eerst in 1992 werd gehouden. Op 7 en 8 mei 2022 is de 28ste editie. Ook clubavonden en clubdagen kwamen uit de koker van Frans Kapteijns, net als de bustochten naar andere wandelverenigingen in het land. Bij de rustverzorging van de Bosbesjes in de Vierdaagseweek heeft Frans ook de kar getrokken. In 2004 werd hij benoemd tot erelid van de Bosbesjes.

Tekst: Joop Verstraaten
Foto's: Sjaak Pouwels


 terug