Nijmeegse Vierdaagse 2019


Verslag van Thea van de Berg

Het was voor mij de 15 de keer dat ik de vierdaagse liep. Dit jaar was wel bijzonder want ik liep voor een goed doel, namelijk Stichting Letje: de strijd tegen Anorexia Nervosa. Vrienden van ons hebben 2,5 jaar geleden hun dochter verloren aan deze slopende ziekte. De wens van haar was om een Stichting op te richten met als doel anderen patiŽnten te ondersteunen met deze ziekte. Helaas heeft ze het niet gered en daarom willen haar ouders met enkele vrienden haar doel verwezenlijken.
Van tevoren had ik flyers gemaakt en op verschillende plaatsen neer gehangen. Ook op sociaal media had ik er aandacht aan besteed. Het gaf me een goed gevoel om er zo mee bezig te zijn.
Theo Kersten had ik verteld van mijn doel om geld in te zamelen en hij dacht er over na om er met de koffiekumkestocht ook aandacht aan te besteden. Nadat hij het verhaal verteld had aan de wandelaars ging hij in de pauze met de pet rond. Dat bracht het mooie bedrag van Ä 54,50 bij elkaar. Iedereen hartelijk dank daarvoor.
De eerste dag van de vierdaagse verliep prima, maar doordat ik te weinig had gerust, kreeg ik scheenbeen ontsteking. Dat was natuurlijk balen! `s Avonds goed gekoeld en met ibuprofen de volgende morgen weer op pad. Die dag verliep nog redelijk goed.
De derde en vierde dag gingen wat moeilijker, maar doordat familie en bekende langs de route stonden met ijs om te koelen is het gelukkig toch gelukt. Ook de verzorging van de Bosbesjes was super! Ook zij hadden ijs om te koelen.
Donderdag, de dag van Groesbeek was er in Malden een interview met Harm van Omroep Gelderland. Ik kon er gelukkig op tijd bij aanwezig zijn. Tonnie (de vader van Nicolette) vertelde over de ziekte en het doel van de Stichting. Ook werd mij gevraagd waarom ik liep voor Stichting Letje. Dit is helaas `s avonds in de herhaling eruit geknipt.
Vrijdagmiddag nadat ik was gefinisht kon ik een foto laten maken met het sponsorbedrag. Dit was een geweldig bedrag, namelijk Ä 1085,- Zoveel had ik nooit verwacht. Het bedrag is daarna nog opgelopen tot Ä 1205,- Het was voor mij een hele bijzondere vierdaagse en ik ben heel blij dat ik dit heb kunnen doen! Nogmaals iedereen bedankt voor de donaties en steun!!

Thea van den Berg.


terug